Svijet
0

Pronađen Boeing koji je nestao sa 155 putnika

FENA
Olupina Boeinga 737-800 kompanije Gol koji je u petak navečer nestao sa 155 putnika, među kojima je šest članova posade, a koji je poletio iz amazonskog grada Manausa, lokalizirana je u subotu ujutro na sjeveru države Mato Grosso, objavila je televizija TV-Globo pozivajući se na zvanične izvore.

Prema ovim izvorima, za sada je nemoguće utvrditi da li ima preživjelih. Avion je lokalizirao jedan vojni avion, a vojni helikopteri su počeli da pripremaju operacije spasavanja u nepristupačnoj zoni.

Zbog neizvjesnosti o sudbini putnika Boeinga strahuje se da bi ovo mogla da bude najgora tragedija u brazilskoj zračnoj historiji.

Avion je u petak poletio iz Manausa za Braziliju, odakle je trebalo da nastavi za Rio de Janeiro. Kontrolori leta su već nakon pola sata izgubili kontakt s avionom.

Vlasti ne mogu s izvjesnošću potvrditi šta je uzrok nesreće, ali jedna od pretpostavki je da je došlo do sudara s manjim poslovnim avionom koji se u petak navečer spustio s manjim oštećenjima u jednu zračnu bazu na sjeveru države Mato Grosso.