{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promjena fokusa američkog ministarstva pravosuđa

F
17.10.2007. u 14:07
0
0
Promjena fokusa američkog ministarstva pravosuđa
0
Promjena fokusa američkog ministarstva pravosuđa
Američko ministarstvo pravosuđa u vladi predsjednika Georgea Busha preusmjerilo je svoju pozornost od progona mafijaša, finansijskih prijevara, ekoloških prekršaja i kršenja građanskih prava, na istrage vezane uz terorizam, ilegalnu imigraciju, te nova područja važna konzervativnim aktivistima poput prostitucije i opscenosti, piše Washington Post.
Jezikom brojki, u razdoblju od 2000. do 2006. godine broj osuđenika za kršenje zakona o zaštiti okoliša smanjio se za 12 posto, članova organiziranog kriminala za 38 posto, pljačkaša banaka za 18 posto, a onih koji sudjeluju u prijevarama u vezi bankrota 46 posto.

S druge strane Ministarstvo pravosuđa pokrenulo je 36 posto više tužbi na polju imigracije, vatrenog oružja 87 posto, korupcije dužnosnika 15 posto, a daleko najveći skok bilježi se na polju terorizma i nacionalne sigurnosti. Broj takvih optužbi u razdoblju od 2000. do 2006. godine povećao se za 876 posto.

Direktor FBI-a Robert Mueller ove je sedmice u jednom govoru signalizirao želju da se njegova agencija više bori protiv klasičnog kriminala, navodi Washington Post.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: