Alabama
0

Profesorica zlostavljala učenike u školi

Sarajevo-x.com
Bivša profesorica je optužena jer je imala seks sa najmanje osam srednjoškolskih učenika koje je upoznala kroz školski bejzbol tim.

Tridesetčetverogodišnja Julie Pritchett, bivša profesorica u srednjoj školi Clay-Chalkville u Alabami je, navodno, imala seks sa dječacima, uzrasta između 15 i 19 godina, nakon što se sastajala s njima tokom posla kao predstavnik fondacije školskog bejzbol tima.

Pritchett je radila sa Diamond Dolls, djevojačkom grupom koja je podržavala bejzbol tim. Policijski službenici su izjavili da je putem te pozicije stupila u kontakt sa nekim bivšim studentima koji su bili uključeni u srednjoškolski sportski program.

Policija tvrdi da je Pritchett, koja je udata, započela seksualnu vezu sa petnaestogodišnjim bivšim učenikom u februaru. On se kasnije hvalio prijatelju u vezi sa ovim slučajem da bi Pritchett kasnije prišla njegovim prijateljima. Tokom sljedeća tri mjeseca, imala je seksualne odnose sa osam dječaka, navodi policija.

Seksualni činovi, koji su se navodno desili u školskom kampusu i u domovima dječaka bili su inicirani od strane Pritchett.

Ona se tereti po dvije tačke optužnice za sodomiju drugog stepena i po jednoj tački za seksualno zlostavljanje drugog stepena, u slučaju dvojice dječaka mlađih od 16. Ukoliko bude osuđena, slijedi joj kazna od 20 godina u zatvoru.

Pritchett je bila specijalna profesorica za obrazovanje i sponzor fonda kršćanskog atletskog kluba u školi, koja je dala ostavku prošlog mjeseca. Istraga je pokrenuta nakon što se jedan roditelj požalio policiji da je njegovog sina zlostavljala profesorica, objavio je Telegraph.