Koštaju 100 i 10 dolara
84

Prodajom Lego figurica Zelenskog i molotovljevih koktela se skuplja novac za Ukrajinu

D. B.
Prodavnica Citizen Brick je počela prodavati nezvanične Lego figurice ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i molotovljevih koktela, a sva sredstva namjerava donirati Ukrajini.

Riječ je o prodavnici iz Chicaga koja je prikupila više od 16.000 dolara prodajom nezvaničnih Lego figurica Zelenskog i molotovljevih koktela s ukrajinskom zastavom. Kompanija je istakla da printa svoje vlastite Lego dizajne te da ih često prodaje u setovima koje fanovi ne mogu kupiti bilo gdje.

Citizen Brick je poznat po tome što često prodaje nezvanične proizvode koje bi Lego teško mogao zvanično prodavati, a oni uključuju cigarete, kondome, bandažirane glave i slično. Prethodno je prodavnica u ponudi imala Lego striptiz klub, Breaking Bad set i Squid Game figurice.

Nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, pomenuta prodavnica je najavila prodaju u svrhu prikupljanja sredstava te je kupcima ponudila figuricu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog po cijeni od 100 dolara, kao i molotovljeve koktele s ukrajinskom zastavom koji koštaju 10 dolara.

Citizen Brick je istakao da će sav prihod biti doniran za pomoć Ukrajini, odnosno humanitarnoj organizaciji Direct Relief koja pomaže ljekarima i medicinskim sestrama osiguravajući im potrebnu medicinsku opremu dok rade u ugroženim područjima.