Izvještaji Pentagona
349

Procurile fotografije navodnih NLO-a koje su fotografisali američki vojni piloti

N. V.
Fotografija iz kabine napravljena mobitelom
Fotografija iz kabine napravljena mobitelom
Detalji i fotografije iz dva navodna tajna izvještaja Pentagona o neidentifikovanim letećim objektima su procurili u javnost. U njima se govori o letjelicama koje su njihovi timovi opazili, ali nisu mogli da ih identifikuju, prenosi FoxNews.

Web stranica TheDeBrief.org je objavila ove sedmice detalje o izvještajima iz 2018. godine i prošlog ljeta koje je sačinila Pentagonova radna grupa za neidentifikovane zračne pojave. U izvještajima se navodi da ta radna grupa razmatra mogućnost da letjelicama koje su se pojavile zapravo upravlja "inteligencija nepoznatog porijekla".

Obavještajni izvještaj za 2018. godinu je sadržavao i neobjavljenu fotografiju zračnog fenomena na koji je naišao pilot. Fotografija je navodno snimljena iz kokpita borbenog aviona F/A18, a uslikao ju je pilot ličnim mobilnim telefonom, piše FoxNews.

Uvećana fotografija iz kabine
Uvećana fotografija iz kabine

Na fotografiji (priloženoj u tekstu) se vidi neidentifikovani srebrni objekt u obliku kocke, a dokument navodi da je taj objekt "lebdio", odnosno da je bio potpuno nepomičan kada su ga pronašli vojni piloti. Tri izvora ovog medija koji je objavio izvještaj su kazali da se prema fotografiji može utvrditi da se objekat nalazi na nadmorskoj visini od oko 10.000 metara.

Izvori su im rekli i da je u izvještaju navedena lista mogućih objašnjenja za ove misteriozne letjelice te da nije nemoguće da je u pitanju "vanzemaljska", odnosno "neljudska" tehnologija.

U izvještaju iz 2020. godine pominje se susret sa neidentifikovanim trokutastim avionom koji je snimljen 2019. godine također iz unutrašnjosti vojnog borbenog aviona. Oni tvrde da se na fotografiji nalazi "prividno svemirsko vozilo", a opisano je kao veliki jednakostranični trokut sa zaobljenim ivicama i velikim savršeno bijelim svjetlima.

Oba izvještaja su poslata odbrambenoj zajednici, a jedan od obavještajnih zvaničnika je potvrdio na nikada nije vidio nešto slično.