Austrija
0

Probudila se Kerstin Fritzl

Sarajevo-x.com
Najstarija kćerka poremećenog Josefa Fritzla probudila se iz kome, prenose mediji. 19-ogodišnja Kerstin, kćerka incestnog oca i njegove kćeri Elisabeth kolabirala je nakon što je cijeli život provela u podrumu kuće u kojoj je bila zaključana sa svojom majkom i dva brata.

Doktori su se bojali da bi ova djevojka zbog otkazivanja organa mogla umrijeti, međutim, čudo se desilo i ona je otvorila oči.

Porodica je zbog ovog veoma sretna, ali doktori upozoravaju da je Kerstin i dalje veoma osjetljiva, još nije progovorila i još dugo vremena provest će u krevetu.

Kad se oporavi, policija će i nju ispitati o tome da li je otac/djed maltretirao i seksualno zlostavljao. Ostatak porodice i dalje je na oporavku u bolnici, a oporavak ove nesretne porodice mogao bi potrajati.

Otkrivanje istine o zarobljenoj porodici pokrenulo je upravo Kerstinino dovođenje u bolnicu, kad je policija putem medija zatražila da se majka bolesne djevojke javi. 73-ogodišnji Josef lagao je svojoj supruzi kako je njihova kćerka Elisabeth pobjegla od kuće i pridružila se nekoj sekti, a zapravo ju je držao zaključanu u podrumu porodične kuće u austrijskom gradiću Amstettenu.