Svijet
0

Priština: Pripreme za nastavak pregovora u Bruxellesu

FENA
Službenu Prištinu će na dodatnim izravnim pregovorima s predstavnicima Srbije o statusu Kosova u Bruxellesu 14. listopada predstavljati pregovarački tim u kojem su najviši kosovski dužnosnici i čelnici vodećih albanskih stranaka, odlučeno je u četvrtak na sastanku tima, uoči nastavka pregovora u Bruxellesu.

Taj tim, koji se naziva "timom jedinstva", vode kosovski predsjednik i premijer Fatmir Sejdiu i Agim Ceku, a u njemu su i predsjednik Skupštine Kosova Kole Berisha, čelnici oporbe Hashim Thaci i Veton Surroi te koordinator radnih skupina Blerim Shala.

Glasnogovornik pregovaračkog tima Skender Hyseni je novinarima rekao da je pregovarački tim dobio službeni poziv na sastanak u Bruxellesu, ali da se u njemu ne navodi dnevni red već samo to da će dvije strane nastaviti predstavljanje svojih stajališta.

Hyseni je izjavio da će kosovska strana nastaviti s predstavljanjem svog Memoranduma o dobrosusjedskim odnosima Kosova i Srbije kao dviju neovisnih i suverenih zemalja.

Hyseni je dodao da se ni od sastanka u Bruxellesu ne mogu očekivati neki značajni uspjesi "zbog neozbiljnosti Beograda".

"Mi smo vrlo ozbiljno angažirani jer je to proces koji se tiče budućnosti i neovisnosti Kosova. Angažirat ćemo sve naše snage kako bismo čim prije postigli naš cilj", rekao je on.