{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priština odbacuje ponudu Beograda o proširenoj autonomiji za Kosovo

F
4.10.2007. u 19:06
0
0
Priština odbacuje ponudu Beograda o proširenoj autonomiji za Kosovo
0
Priština odbacuje ponudu Beograda o proširenoj autonomiji za Kosovo
Foto: Reuters
Kosovski pregovarački tim ocijenio je u četvrtak da je plan Srbije o proširenoj autonomiji za Kosovo neprihvatljiv te da ga kosovska strana neće ni uzeti na razmatranje.
Ova reakcija uslijedila je nakon što je dan ranije srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio da će na idućem izravnom sastanku Prištine i Beograda, uz posredovanje međunarodne trojke, 14. listopada mjeseca u Bruxellesu, plan Srbije za Kosovo biti u središtu izravnih pregovora.

Srbija može iznijeti svoj prijedlog na pregovarački stol, ali će taj prijedlog kosovska strana odmah odlučno odbaciti, navode u pregovaračkom timu.

Vođa kosovskog izaslanstva, predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu rekao je da su se i tijekom sastanka u New Yorku kosovski predstavnici kategorički protivili prijedlogu Srbije o proširenoj autonomiji za Kosovo.

"Srbija može davati bilo kakve opcije, ali kosovska strana ima svoje stajalište da je samo neovisnost prihvatljiva za Kosovo", rekao je Sejdiu.

Po ocjeni kosovskog premijera Agima Cekua, prijedlog Srbije je neprihvatljiv, nedemokratski, nefunkcionalan i taj plan ne zaslužuje pozornost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: