|

Pristalice republikanaca nezadovoljni svojim kandidatima

Pristalice republikanaca nezadovoljni svojim kandidatima
0
F
FENA
12.12.2007. u 14:41
0
komentara
0

dijeljenja
Pristalice republikanaca nezadovoljni svojim kandidatima
Pristalice Demokratske stranke znatno su zadovoljniji svojim kandidatima za predsjednika države nego što su to simpatizeri republikanske stranke, izvještava dnevnik New York Times u srijedu.
Prema anketi koju je njujorški list proveo s televizijskom mrežom CBS, polovina od onih Amerikanaca koji se smatraju republikancima nije još odlučila za koga će glasati na primarnim, stranačkim izborima, koji će se u prvoj polovici sljedeće godine održavati po saveznim državama, a cilj im je izabrati predsjedničkog kandidata stranke koji će se natjecati za Bijelu kuću, na nacionalnim izborima početkom novembra sljedeće godine.

Najpopularniji republikanci su bivši gradonačelnik New York Cityja Rudy Giuliani, bivši guverner Arkansasa Mike Huckabee te bivši guverner Massachussettsa Mitt Romney – iako je podrška svakom od njih razmjerno 'mlaka', pokazuje ova anketa.

Pristalice Demokratske stranke s mnogo više entuzijazma prate utrku među svojim kandidatima, od kojih je i dalje najpopularnija senatorica iz New Yorka, Hillary Clinton, a za njom slijede senator iz Illinoisa Barack Obama i bivši senator iz Sjeverne Karoline John Edwards.

Hillary Clinton je najpopularnija jer većina pristalica Demokratske stranke smatra da je ona najspremnija za Bijelu kuću, te da je Barack Obama razmjerno neiskusan. Jedna od glavnih prednosti njujorške senatorice je njezin suprug, Bill, vrlo popularan ne samo među demokratima već i u javnosti općenito – piše New York Times.

Veći entuzijazam među opozicionim demokratima ovaj list objašnjava posvemašnjim nezadovoljstvom Amerikanaca situacijom u zemlji. Većina građana smatra da je ekonomija u lošem stanju te da će biti i gore. Većina također misli da se 'zemlja kreće u krivom smjeru'. Najvažnijim problemom ispitanici u ovoj anketi smatraju Irak.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.