{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prinčevi William i Harry pozdravili zaključke istrage o pogibiji njihove majke

F
8.4.2008. u 11:19
0
0
Prinčevi William i Harry pozdravili zaključke istrage o pogibiji njihove majke
0
Prinčevi William i Harry pozdravili zaključke istrage o pogibiji njihove majke
Nakon više od deset godina otkako je Diana, princeza od Walesa, poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, porota u sudskom procesu u britanskoj prijestonici zaključila je da je princeza ubijena zajedno sa svojim pratiocem Dodijem al-Fyedom.
Odgovornost za njihovu pogibiju, zaključila je porota, snose vozač koji je imao prekomjernu količinu alkohola u krvi i fotografi koji su za parom jurili u noći kada se tragedija dogodila.

Porota je međutim, odbacila optužbe koje je iznio Dodijev otac, Mohamed al-Fayed, o tome kako je navodno postojala zavjera na visokom nivou da se Diana i njen partner ubiju, javio je BBC.

Sinovi princeze od Walesa, prinčevi William i Harry, pozdravili su donošenje zaključka porote pred Vrhovnim sudom i okončanje istrage u vezi s pogibijom njihove majke. U pismu upućenom porotnicima prinčevi su izrazili zahvalnost, rekavši da se slažu za zaključkom.

Zaključak porote, međutim, odbacio je otac poginulog Dodija al-Fayeda, Mohamed al-Fayed. U saopćenju koje je Al-Fayed izdao odmah po izricanju presude pred Vrhovnim sudom navodi se da će zaključak porote predstavljati "iznenađenje za milione njegovih pristalica širom svijeta".

Mohamed al-Fayed godinama tvrdi da su najviši zvaničnici i predstavnici britanskog javnog života i instuitucija navodno bili umiješani u zavjeru da se ubiju princeza od Walesa i njegov sin.

Mohamed al-Fayed kaže i da istraga o uzrocima pogibije u Parizu "ne predstavlja trošenje para i vremena".

Prije istrage okončane u ponedjeljak pred Vrhovnim sudom, u Parizu i Londonu prethodno su već vođene dvije istrage istim povodom. Zaključak prethodnih istraga bio je da je pogibija princeze Diane u Parizu 1997. godine bila "nesretan slučaj".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: