Putovanje Evropom
9

Prince Harry ugostio Obamu u Kensingtonskoj palači

Klix.ba
Princ Harry ugostio je bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu u Kensingtonskoj palači u Londonu. Posjeta kraljevskoj porodici je ujedno i posljednja stanica bivšeg predsjednika na njegovom putovanju Evropom.

"Razgovarali su o nizu zajedničkih interesa, uključujući podršku veteranima, očuvanje mentalnog zdravlja, osnaživanje mladih ljudi i rad fondacija“, saopćeno je iz Kensingtonske palače.

Također su razgovarali o terorističkom napadu u Manchesteru, pri čemu je Obama izrazio sućut porodicama žrtava i podršku onima koji se oporavljaju od povreda.

Podsjećamo, u terorističkom napadu u Manchesteru u ponedjeljak navečer ubijene su 22 osobe , a više od 50 osoba je povrijeđeno nakon koncerta američke pjevačice Ariane Grande.

Prije posjete Londonu, Obama je igrao golf u Škotskoj i boravio u Berlinu.

"Kao otac dvije kćeri, srce mi se slama zbog tragedije koja se dogodila u Manchesteru", rekao je Obama u video koji je objavio ured njemačke kancelarke Angele Merkel.

"Za sve porodice stradalih, svima koji se još uvijek oporavljaju, onima koji su izgubili voljene osobe, nezamislivo je razmišljati o okrutnosti i nasilja koje je grad Manchester pretrpio", zaključio je Obama u poruci upućenoj iz Berlina.