{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Princ tukao i silovao 17-godišnju suprugu

S
1.6.2009. u 10:11
0
45
Princ tukao i silovao 17-godišnju suprugu
0
Princ tukao i silovao 17-godišnju suprugu
Foto: AFP
Uz pomoć singapurske policije 17-godišnja manekenka uspjela je pobjeći od malajskog princa koji ju je, kako je istakla, tukao, silovao i maltretirao.
Manohara Odelia Pino, američko-indonezijski model, novinarima je izjavila da je nakon što se prošle godine udala za Tengkua Temenggonga Mohammada Fakhrya postala njegova seks-robinja. Fakhry je princ malajske države Kelantan, a majka žrtve protiv njega planira podići tužbu. Također, malajsku i indonezijsku vladu optužuje za prikrivanje haotičnog stanja.

"Ispostavilo se da je ono čega sam se pribojavala zapravo istina. Manohara je pretrpjela fizičko zlostavljanje. Ima nekoliko posjekotina na grudima", rekla je majka manekenke Daisy Fajarina za AFP. "Nijedan roditelj ne bi šutio i pustio da mu dijete tretiraju na takav barbarski način."

Malajska vlada ignorisala je zahtjeve koje je majka upućivala za posjetu kćerki, te joj zabranila ulazak u zemlju. Indonezijska ambasada poslala joj je informaciju da je Manohara dobro, ali ova tinejdžerka kaže kako je svakodnevno trpila torturu, napade i silovanja, te povremeno bila i drogirana, zbog čega je povraćala krv.

"Još sam pod traumom zbog svega što se dogodilo i to je veoma utjecalo na mene", izjavila je djevojka novinarima u Jakarti. "Seksualno uznemiravanje i napade trpila sam svaki dan, a on je to radio kad god nisam htjela imati odnose s njim. Vjerovala sam da nijedan normalan čovjek ne bi mogao učiniti ništa slično. Dijelovi mog tijela još uvijek su pod ožiljcima."

"Vjenčanje iz bajke" koje je Manohara imala sa 31-godišnjim princom nije ničim odavalo mogućnost da će se nastaviti torturom, ali je torturu proživljavala i svaki put kad nije izgledala sretna na društvenim okupljanjima, svjedoči 17-godišnjakinja.

Ipak, ona je uspjela nazvati singapursku policiju i zamolila za pomoć nakon što je u ovu zemlju odvedena na liječenje, a gdje ju je pratio otac njenog muža, sultan Petra Shah II.

"Policija je Fakhryju rekla da će ga pritvoriti ako me ne pusti. Niko me u Singapuru nije mogao držati protiv moje volje i znala sam da je to moja šansa da pobjegnem", kaže ona.

Manohara se našla na listi stotinu najljepših žena Indonezije, a ovih dana prolazi kroz niz liječničkih ispitivanja kako bi potkrijepila svoje navode o napadima.

Malajska kraljevska porodica do 1993. uživala je imunitet od kriminalnih optužbi, a o ovim navodima nisu oglasili u javnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: