Svijet
0

Princ Harry želi ponovo ići u borbenu zonu

FENA
Princ Harry, koji je vraćen kući iz misije u Afganistanu, kazao je da se nada da će se vratiti u borbene zone što je prije moguće. Harry se vratio u Englesku u subotu nakon što je odslužio deset sedmica u nemirnoj pokrajini Helmand, javlja AP.

Njegovo tajno služenje vojske, koje je trebalo trajati do aprila, prekinuto je nakon što su mediji otkrili njegovu lokaciju.

Princova misija ranije je bila neprijavljena kao dio dogovora između ministarstva odbrane i najvećih medijskih organizacija, koji je napravljen kako bi zaštitio princa (23) i njegove suborce.

"Bijesan nije prava riječ koju bih iskoristio, ali sam malo razočaran. Mislio sam da ću ostati do kraja i vratiti se s našim momcima", kazao je Harry nakon što je sletio u zračnu bazu gdje ga je dočekao njegov otac Charles i brat William.

Harry je kazao da se nada kako će se vratiti u Afganistan uskoro i već je od svog zapovijednika zatražio odobrenje nove misije.

"Volio bih da se vratim tamo, i već sam mu spomenuo da želim ići tamo, vrlo, vrlo skoro", kazao je on.

Šef britanskih oružanih snaga Sir Jock Stirrup kazao je u nedjelju da budući angažmani zavise od toga da li će predstavljati rizik za Harryja i njegove kolege.