{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Princ Harry napušta vojsku, Kraljevska porodica više nema profesionalnih vojnika

28.2.2015. u 19:25
0
41
Princ Harry napušta vojsku, Kraljevska porodica više nema profesionalnih vojnika
0
Princ Harry napušta vojsku, Kraljevska porodica više nema profesionalnih vojnika
Princ Harry
Britanski princ Harry odlučio je napustiti vojsku krajem ljeta ove godine, te se posvetiti dobrotvornom radu u okviru kojeg će pomagati povrijeđnim vojnicima.
Očekuje se da će kapetan Blues i Royalsa provesti dosta vremena u Australiji, Novom Zelandu i Africi gdje se povezao s dobrotvornim organizacijama.

"Iako će vojska biti veliki dio njegovog života, shvatio je kako treba donijeti značajne odluke o svojoj karijeri i princ vjeruje da može mnogo učiniti radeći u udruženjima koji pomažu ranjenom osoblju i civilima", rekao je njegov kolega.

Svi su kazali kako je bilo očigledno da Harry pokušava pronaći cilju svom životu nakon što se vratio sa misije u Afganistanu. Iz palače su odbili komentirati sve navode.

Harry će napustiti vojsku krajem ljeta, a do tada će provesti nekoliko sedmica s vojskom u Australiji, te će predstavljati Veliku Britaniju sa svojim ocem, princom Charlesom, na 100. godišnjici Anzac dana u Galipoliji.

Kada Harry napusti vojsku, Kraljevska porodica više neće imati odraslog člana aktivnog u vojsci. Dva puta je bio u Afganistanu otkako je diplomirao u maju 2005. godine. Prvi put je otišao 2007. godine kao zračni kontrolor, ali je bio prisiljen da se vrati ranije jer je američki portal objavio detalje akcije. Potom je trenirao s vazdušnim snagama armije i počeo je upravljati helikopterom za napade. I Afganistan se vratio 2012. godine.

Prošle godine Harry je organizirao Invictus igre, događaj u stilu paraolimpijade namijenjene ranjenim vojnicima. U njima je učestvovalo 400 takmičara iz 13 zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: