{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Princ Charles kritikovao Dansku zbog karikatura poslanika Muhammeda

F
22.3.2006. u 09:53
0
0
Princ Charles kritikovao Dansku zbog karikatura poslanika Muhammeda
0
Princ Charles kritikovao Dansku zbog karikatura poslanika Muhammeda
Princ Charles je u Kairu kritikovao Dansku zbog objavljivanja karikatura poslanika Muhammeda, kao i nasilje koje je uslijedilo, pozivajući "odgovorne muškarce i žene" da poštuju vjeru drugih naroda.
"Istinska odlika civilizovanog društva je poštivanje manjina i stranaca", izjavio je u utorak princ od Walesa na kairskom univerzitetu Al-Azhar, gdje je proglašen počasnim doktorom u znak priznanja za širenje razumijevanja između islamskih zemalja i Zapada.

Princ od Walesa je naglasio da "odgovorni ljudi i žene moraju raditi na vraćanju međusobnog poštovanja" (muslimanske, jevrejske i kršćanske) vjere, javio je AP.

Princ Charles i njegova supruga Camilla gosti su velikog šeika Al-Azhara Mohameda Sajeda Tantavija, koji je princu Charlesu uručio počasni doktorat, čime mu je odao priznanje za stavove iznesene u njegovom govoru u Oxfordu 1993. godine.

Činu predaje počasnog doktorata princu Charlesu u islamskoj instituciji sunitskih muslimana Al-Azhar prisustvovalo je najmanje 150 muslimanskih vjerskih vođa obučenih u sive kaftane i bijelo-crvene turbane.

Princ od Walesa i njegova supruga doputovali su u ponedjeljak popodne u Egipat u petodnevnu posjetu čiji je cilj doprinos međuvjerskoj toleranciji i inicijativama za očuvanje čovjekove okoline.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: