Sadr City
0

Prijetnje smrću iračkim homoseksualcima

Sarajevo-x.com
FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija
„Kaznit ćemo vas, razvratnici“ je poruka koja je osvanula u šiitskoj četvrti Sadr City u srcu Bagdada. Ispod prijeteće poruke navedena su imena navodnih homosekusalaca, saznaje AFP.

Nepoznata grupa počinioca koja se potpisuje kao „Brigade pravednika“ oblijepila je plakate s prijetećom porukom širom četvrti Sadr City, a istoimena grupa je 2007. godine preuzela odgovornost za otmicu pet britanskih vojnika u Iraku.

Na plakatima su navedena imena svih navodnih homoseksualaca iz bagdadske četvrti, te im je upućena prijeteća poruka, zbog toga su osobe čija su se imena našla na popisu u bijegu, saznaje AFP od tamošnjih vlasti.

Također, u neposrednoj blizini Sadr Cityja na zidu zgrade 'osvanuo' je graffit „Stići ćemo vas, štenadi“, što je inače irački sleng za homoseksualce.

Nešto ranije ovoga mjeseca tamošnja policija pronašla je 'izrešetana' tijela navodnih homoseksualaca iz Sadr Cityja, bastione radikalnog vođe Moqtada Sadre, a na dva od tri tijela ispisano je „razvratnik“

Fizički napad na homoseksualce je, također, česta pojava u toj šiitskoj četvrti. Kako saznaje AFP nedavno je lokaloj policiji Sadr Cityja prijavljen slučaj napada na dvojicu homoseksualaca, kojima su napadači slomili obje ruke i noge.

Homoseksualizam je zabranjen u islamu i iako u Iraku ne postoji zakon protiv homoseksualnosti, istaknute vjerske vlasti oštro osuđuju takvu seksualnu orijentaciju.