Svijet
0

Prijetnje smrću Berlusconiju i njegovom bratu

FENA
Pismo u kojem su bila dva metka i prijetnje smrću bivšem talijanskom šefu vlade Silviju Berlusconiju i njegovom bratu Paolu, ostavljeno u petak u redakciji dnevnog lista "Il Giornale", objavljeno je na internet stranici ovog dnevnika.

Pismo napisano velikim slovima na kompjuteru sadrži dva metka, a na kraju pisma je pisalo "Allah je veliki", navodi isti izvor, javio je AFP.

"Oba metka su upozorenje braći Berlusconi: jedan je za Silvija, drugi za njegovog brata, jer su odgovorni za svinjarije napisane u Il Giornaleu i za svoju antiislamsku politiku", navodi se u pismu.

"Prvom prilikom uradit ćemo ono što su u Pakistanu uradili sa Bhutto: pravi metak u glavu, a zatim samoubica, na talijanski način, kako bismo bili sigurni da su nestali s ovog svijeta", navodi se u pismu.

Dnevni list Il Giornale je vlasništvo porodice Berlusconi.

Dok je bio šef vlade, Berlusconi je 2001. godine izazvao međunarodno negodovanje tvrdeći tokom posjete Berlinu da je zapadna civilizacija "superiornija od islama".

Policajci specijalizirani za borbu protiv terorizma došli su u sjedište lista, a mnogobrojni desničarski politički zvaničnici odmah su izrazili podršku bivšem šefu vlade.