Javnost prevarena
0

VIDEO / Priču o "dječaku u balonu" izmislili roditelji

Sarajevo-x.com
Cijela priča o dječaku iz Fort Collinsa u Coloradu koji je odletio u zrak u gigantskom balonu od helijuma je izmišljena, potvrdio je lokalni šerif, koji planira protiv dječakovih roditelja podići tužbe.

Dvije sedmice porodica Heenes osmišljavala je kako da se nađe na televiziji. Roditelji Richard i Mayumi Heene, koji su prethodno učestvovali u reality showu "Mijenjam ženu" na ABC televiziji, u cijelu priču upleli su svoju trojicu sinova.

Istraga je, javlja AP, pokazala da su incident s balonom sami izmislili, a neki neimenovani mediji ponudili su im novac za ovaj show.

Podsjetimo, roditelji šestogodišnjeg Falcona pozvali su pomoć nakon što je jedno od njihove djece posumnjalo da je Falcon ušao u veliki balon pušten u vis. U spašavanje dječaka uplela se policija, vatrogasci, ali i brojne TV ekipe, a gledaoci su bez daha satima uživo pratili šta se dešava.

Na kraju se ispostavilo da u balonu nema dječaka, niti je on tu ikad ušao. Falcon je nakon četiri sata sišao s tavana, tvrdeći da se tamo bio sakrio jer je otac galamio na njega. Navodno je na tavanu garaže i zaspao, te se nije odazvao na pozive majke, oca i policije.

Ta prevaru bi porodica Heene mogla biti kažnjena sa šest godina zatvora i 500.000 dolara. Sami troškovi angažovanja dva vojna helikoptera iznosili su 14.500 dolara.