Svijet
35

Preminuo Bosanac koji je ranio policajce i pucao po civilima u Kopenhagenu

Klix.ba
Foto: bt.dk
Foto: bt.dk
Muškarac rodom iz BiH koji je osumnjičen za pokušaj ubistva nakon pucnjave u Kopenhagenu u kojoj su povrijeđena dva policajca i jedan civil, preminuo je od povreda zadobijenih tokom razmjene vatre s policijom.

Osumnjičeni se zove Meša Hodžić i proglašen je mrtvim još jutros u dva ujutro, ali je informacija tek objavljena.

"Dvadesetpetogodišnji muškarac preminuo je tokom noći u bolnici Ringshospitalet od povreda", kazali su iz policijske agencije Danske.

Hodžić je osumnjičen za pucnjavu koja se dogodila u srijedu navečer. Jedan policajac je u teškom stanju nakon što je zadobio povrede glave, a povrijeđena su još dva muškarca koja su van životne opasnosti.

Dvadesetpetogodišnjak je bio naoružan kada se policija suočila s njim u naseljenom području blizu Aerodroma Kopenhagen. Zadobio je povrede vatrenim oružjem prilikom hapšenja i prebačen je u bolnicu.

Policija je objavila kako je Hodžić povezan s IDIL-ovom grupom Milatu Ibrahim i simpatizerima IDIL-a, ali da trenutno nema dokaza da je pucnjava rezultat njegovih uvjerenja.

Incident se dogodio u Kristijaniji, dijelu Kopenhagena čiji su se stanovnici sedamdesetih godina 20. vijeka proglasili hrišćanskim autonomnim područjem.