Svijet
0

Preminuo Ante Juričev Mikulin - 12. žrtva tragedije na Kornatu

FENA
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list
Ante Juričev Mikulin, 22-godišnji vatrogasac iz Vodica teško ozljeđen u tragediji na Kornatu, umro je jutros u 8,30 sati u splitskoj Kliničkoj bolnici od posljedica teških opeklina, potvrdio je ravnatelj bolnice dr. Dujomir Marasović.

Ante Juričev Mikulin 12. je žrtva požara na otoku Kornatu, a u splitskoj se bolnici još liječi njegov 23-godišnji kolega iz Tisnog Frane Lučić čije je stanje, za sada, zadovoljavajuće.

Službeno priopćenje o uzroku smrti Juričeva Mikulina bolnica će objaviti naknadno na svojoj web stranici.

Juričev Mikulin i Lučić u splitsku su bolnicu, na Odjel Plastične kirurgije, stigli dan nakon stradavanja na Kornatu, a prva im je medicinska pomoć pružena u zadarskoj Općoj bolnici.

Preminuli gasitelj od početka je bio u besvjesnom i vrlo teškom stanju, s opekotinama na 65 posto tijela. Bio je stalno priključen na respirator, a zbog otkazivanja funkcije bubrega i na 24-satnoj dijalizi. Cirkulacija mu je održavana lijekovima.

Liječnici su mu odstranili svu izgorenu kožu i pripremili ga za transplantaciju njegove vlastite poslane na uzgoj u laboratorij u Bratislavu.

Posljednjih se dana njegovo stanje dodatno pogoršalo uslijed šoka pluća izazvanog opekotinama donjeg dišnog puta, dušnika i bronhija s kojih je opečeno tkivo uklonjeno bronhoskopskim zahvatom.

Bio je stalno pod mjerama intenzivnog liječenja kojima su mu održavane životne funkcije.

Na prekjučerašnjoj konferenciji za novinare splitski su liječnici prvi put izvijestili kako je zbog pogoršanog stanja moguć i fatalni ishod 17-dnevne borbe za život Ante Juričeva Mikulina.