|

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev u subotu dolazi u zvaničnu posjetu Srbiji

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev u subotu dolazi u zvaničnu posjetu Srbiji
4
S
SRNA
15.10.2019. u 13:52
18
komentara
4

dijeljenja
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev u subotu dolazi u zvaničnu posjetu Srbiji Foto: EPA-EFE
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev boravit će u jednodnevnoj posjeti Srbiji u subotu, 19. oktobra, najavljeno je iz pres-službe predsjednika Srbije.
U saopštenju je navedeno da će domaćin posjete biti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko konstatovali su ranije danas da je program posjete Beogradu Medvedeva u subotu intenzivan i sadržajan i da će to na najbolji način odraziti odlične političke odnose i širok spektar saradnje dvije zemlje.

Sagovornici su istakli da će poseban značaj imati zajedničko obilježavanje 75 godina od oslobođenja Beograda, koje potvrđuje slobodarsku tradiciju i bratstvo dva naroda.

Mediji su ranije prenijeli da Medvedev dolazi u Beograd povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, kao i da će se obratiti poslanicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srbije.

Medvedev je u Srbiji boravio prije 10 godina kada je Beograd obilježavao 65 godina od oslobođenja.

Tada se obratio poslanicima kao prvi predsjednik neke strane zemlje koji je govorio u Skupštini Srbije, a i njemu je srpski parlament bio prvi strani parlament u kojem je držao govor.

U obraćanju je nekoliko puta ponovio koliko se divi antifašističkoj borbi srpskog naroda. "Vi ste se hrabro borili protiv fašizma. Takav otpor nacistima nije pružan svuda", rekao je tada Medvedev.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...