Domaćin Vučić
4

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev u subotu dolazi u zvaničnu posjetu Srbiji

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev boravit će u jednodnevnoj posjeti Srbiji u subotu, 19. oktobra, najavljeno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

U saopštenju je navedeno da će domaćin posjete biti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko konstatovali su ranije danas da je program posjete Beogradu Medvedeva u subotu intenzivan i sadržajan i da će to na najbolji način odraziti odlične političke odnose i širok spektar saradnje dvije zemlje.

Sagovornici su istakli da će poseban značaj imati zajedničko obilježavanje 75 godina od oslobođenja Beograda, koje potvrđuje slobodarsku tradiciju i bratstvo dva naroda.

Mediji su ranije prenijeli da Medvedev dolazi u Beograd povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, kao i da će se obratiti poslanicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srbije.

Medvedev je u Srbiji boravio prije 10 godina kada je Beograd obilježavao 65 godina od oslobođenja.

Tada se obratio poslanicima kao prvi predsjednik neke strane zemlje koji je govorio u Skupštini Srbije, a i njemu je srpski parlament bio prvi strani parlament u kojem je držao govor.

U obraćanju je nekoliko puta ponovio koliko se divi antifašističkoj borbi srpskog naroda. "Vi ste se hrabro borili protiv fašizma. Takav otpor nacistima nije pružan svuda", rekao je tada Medvedev.