Protesti širom zemlje
0

Premijer Gruzije zamjerio Zelenskom: Direktno je motivisan da se ovdje dese promjene

V. K.
Irakli Garibashvili (Foto: EPA-EFE)
Irakli Garibashvili (Foto: EPA-EFE)
Premijer Gruzije Irakli Garibashvili osvrnuo se na podršku Volodimira Zelenskog protestima u ovoj državi te je poručio kako mu takvo ponašanje itekako zamjera.
U emisiji gruzijskog kanala IMEDI, Garibashvili je izjavio kako se ukrajinski političari direktno miješaju u unutrašnje stvari Gruzije.

"Pomenuli ste apel Zelenskog. Kada osoba u ratnom stanju nađe vremena da komentira aktivnosti koje ovdje sprovodi nekoliko hiljada ljudi, to je direktan dokaz da je on motivisan da se nešto desi ovdje, neke promjene", rekao je premijer Gruzije.

Kritike nije štedio ni za druge ukrajinske političare i analitičare.

"U javnosti su proteste komentirali Kličko, Fejgin i još neki opskurni ljudi. Izašao je i Arahamija i neki nesretni gubitnici koji kažu da su potrebne promjene, državni udar. To je direktno miješanje u unutrašnje stvari Gruzije", rekao je Garibashvili.

Na kraju, on je poručio kako vladajuća partija Gruzijski san neće dozvoliti otvaranje novog fronta u Gruziji, a koji bi bio okrenut prema Rusiji.

"Savjetujem ukrajinskim vlastima da prvo vode računa o sebi i svojoj zemlji. Nećemo dozvoliti učešće gruzije u sukobu između Risje i Ukrajine. Vanjske snage i elementi pokušavaju uvući našu zemlju u sukob", zaključio je premijer Gruzije.