{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prekid suradnje s NATO-om ako Tbilisi pristupi akcionom planu

F
8.9.2008. u 17:25
0
0
Prekid suradnje s NATO-om ako Tbilisi pristupi akcionom planu
0
Prekid suradnje s NATO-om ako Tbilisi pristupi akcionom planu
Foto: AFP/File
Rusija će prekinuti svaku suradnju s NATO-savezom ako Gruzija pristupi Akcionom planu za priključenje Atlantskom savezu (MAP), izjavio je u ponedjeljak predstavnik Moskve pri NATO-u Dimitrij Rogozin za rusku agenciju Ria Novosti.
"Jedna stvar je biti pažljiv s marionetom Sjedinjenih Država a druga je dočekivati jednu agresorku zemlju. O kakvoj se saradnji može raditi, nikakvoj", rekao je Rogozin.

S moralnog i političkog aspekta, priključenje Gruzije u MAP prikazat će se kao stav NATO-a koji je izabrao stranu agresora", dodao je ruski predstavnik.

Gruzija kao i Ukrajina teže da uđu, što je moguće prije, u Atlantski savez, na veliku štetu Rusije, koja tvrdi da SAD upravo "naoružava" Gruziju pod izlikom humanitarne pomoći, kako bi zadobio uticaj u ovoj bivšoj sovjetskoj republici i regionu.

Američki potpredsjednik Dick Cheney, koji je u četvrtak posjetio Tbilisi, otvoreno je zatražio od saveznika SAD-a da stanu na stranu Gruzije u krizi koju preživljava sa svojim moćnim ruskim susjedom, nakon intervencije gruzijskih trupa na gruzijski separatistički region Južnu Osetiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: