{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prekid suradnje s NATO-om ako Tbilisi pristupi akcionom planu

F
8.9.2008. u 17:25
0
0
Prekid suradnje s NATO-om ako Tbilisi pristupi akcionom planu
0
Prekid suradnje s NATO-om ako Tbilisi pristupi akcionom planu
Foto: AFP/File
Rusija će prekinuti svaku suradnju s NATO-savezom ako Gruzija pristupi Akcionom planu za priključenje Atlantskom savezu (MAP), izjavio je u ponedjeljak predstavnik Moskve pri NATO-u Dimitrij Rogozin za rusku agenciju Ria Novosti.
"Jedna stvar je biti pažljiv s marionetom Sjedinjenih Država a druga je dočekivati jednu agresorku zemlju. O kakvoj se saradnji može raditi, nikakvoj", rekao je Rogozin.

S moralnog i političkog aspekta, priključenje Gruzije u MAP prikazat će se kao stav NATO-a koji je izabrao stranu agresora", dodao je ruski predstavnik.

Gruzija kao i Ukrajina teže da uđu, što je moguće prije, u Atlantski savez, na veliku štetu Rusije, koja tvrdi da SAD upravo "naoružava" Gruziju pod izlikom humanitarne pomoći, kako bi zadobio uticaj u ovoj bivšoj sovjetskoj republici i regionu.

Američki potpredsjednik Dick Cheney, koji je u četvrtak posjetio Tbilisi, otvoreno je zatražio od saveznika SAD-a da stanu na stranu Gruzije u krizi koju preživljava sa svojim moćnim ruskim susjedom, nakon intervencije gruzijskih trupa na gruzijski separatistički region Južnu Osetiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: