SAD
0

Pregazio ga pravi voz dok je čekao dolazak "voza duha"

Sarajevo-x.com
Foto: CNN
Foto: CNN
Christopher Kaiser je u društvu nekoliko svojih prijatelja čekao dolazak legendarnog "voza duha" u Sjevernoj Karolini, ali je umjesto toga dočekao pravi voz koji ga je udario i usmrtio, piše "Daily Mail".

Dvadesetdevetogodišnji Cristopher Kaiser je sa svojim društvom stajao na mostu čekajući misteriozni voz kada se iznenada pojavila prava lokomotiva. Ovi amaterski "lovci na duhove" su trčali oko 50 metara kako bi se spasili.

Cristopher Kaiser iz Charlottea nije uspio izbjeći smrt. Žena koju je Kaiser odgurnuo kako bi je spasio povrijeđena je i nalazi se na liječenju u Medicinskom centru ''Karolina'' u Charlotteu.

Mašinovođa je neposredno prije nesreće pokušao upozoriti grupu i zaustavio se što je brže mogao, no za Kaisera nije bilo pomoći.

Kaiser i nejgovi prijatelji su se nadali da će ugledati duh voza koji je imao nesreću 27. augusta 1891. godine. Putnički voz je iskočio iz šina visokog mosta u blizini Statesvillea u Sjevernoj Karolini, pri čemu se otkačilo sedam vagona. U nesreći je stradalo 30 putnika.

Priče koje kruže kažu da se na svaku godišnjicu nesreće ovog voza može čuti škripa vagona i krikovi nesretnih putnika. Neki kažu da su vidjeli i duh čovjeka u uniformi sa zlatnim satom.

Šef policije Darren Campbell kaže da ovo nije prvi put da neka grupa očekuje misteriozni voz. U gradu su se čak prodavali suveniri i majice. Nakon nesreće policija je obavila nekoliko informativnih razgovora, ali bez nekog uspjeha. Niko nije želio potvrditi da je bio na mjestu nesreće jer pristup ovom mostu nije dozvoljen.