Nisu ga prepoznali
1

Predsjednika Mauritanije ranila njegova vojska

Klix.ba
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Predsjednik Mauritanije Muhammed Veled Abdulaziz ranjen je kada je u blizini glavnog grada Nouakchotta na njegovu delegaciju vojska te zemlje greškom otvorila vatru, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Prema riječima ministra komunikacija Hamdija Veleda Mahcubea, pripadnici mauritanske vojske greškom su otvorili vatru u sjevernom djelu glavnog grada Nouakchotta, na konvoj u kojem se nalazilo vozilo predsjednika Abdulaziza.

Mahcube je naveo da je predsjednik Abdulaziz ranjen u ruku nakon čega je hitno prebačen u vojnu bolnicu u Nouakchottu. Prema posljednjim informacijama, predsjednik Mauritanije se osjeća dobro.

Prema posljednjim informacijama koje su dobili novinari agencije Anadolija, vojnici koji su pucali u najvišu državnu delegaciju nisu bili informisani o posjeti predsjednika tom području, a vatru su otvorili iz sigurnosnih razloga.

Nakon što su intenzivirane terorističke aktivnosti organizacije Al-Qaeda u susjednom Maliju, zvaničnici Mauritanije su pojačali sigurnosne mjere u zemlji, u cilju sprečavanja mogućih terorističkih napada.