Svijet
0

Predsjednik SDP-a RH Ivica Račan podnio ostavku

FENA
Predsjednik SDP-a Republike Hrvatske (RH) Ivica Račan podnio je danas ostavku na tu dužnost ističući kako suočen s teškom bolešću nastavlja svoju borbu za život i da je vrijeme da vodstvu i članstvu stranke zahvali na zajedničkom radu i podršci u njegovom političkom djelovanju, javlja Hina.

"Suočen s teškom bolešću nastavljam svoju borbu za život, ali je vrijeme da vam zahvalim na zajedničkom radu i podršci u njegovom političkom djelovanju. Zajedno smo gradili stranku i ponosan sam na Socijaldemokratsku partiju koju smo stvorili. Ponosan sam na vrijednosti - moral, rad, poštenje i toleranciju koje smo neizbrisivo ugradili u politički život Lijepe naše. Učinio sam koliko sam znao i mogao. Ovime podnosim ostavku na mjesto predsjednika stranke i morat će te nastaviti bez mene. Novu snagu pronađite na izbornoj konvenciji, a ja sam siguran da ona u SDP-u postoj", stoji u tekstu ostavke.

Račan je ostavku podnio u nazočnosti zamjenice predsjednika Željke Antunović, potpredsjednice Milanke Opačić, potpredsjednika Zlatka Komadine, glavnog tajnika Igora Dragovana, predsjednika Glavnog odbora Tonina Picule i voditelja Tima za izbore Slavka Linića.

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović sazvala je sastanak vodstva stranke, a izjave za javnost mogu se očekivati nakon sastanka.