{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik Općinskog vijeća Stolac o radu Srednje škole Stolac

F
6.6.2007. u 10:47
0
0
Predsjednik Općinskog vijeća Stolac o radu Srednje škole Stolac
0
Predsjednik Općinskog vijeća Stolac o radu Srednje škole Stolac
Predsjednik Općinskog vijeća Stolac Ahmed Hobota uputio je ministru obrazovanja Hercegovačko-neretvanske županije zahtjev za "poduzimanjem zakonskih mjera radi nezakonitosti u radu Srednje škole Stolac".
Hobota u svom zahtjevu tvrdi kako niti jedna od 31 osobe, koje u spomenutoj školi nastavu izvode na bosanskom jeziku, nema zasnovan radno-pravni odnos te su diskriminirani do te mjere da im je onemogućen pristup u zbornicu.

Također, cjelokupni nastavni proces na bosanskom jeziku odvija se bez ikakve pomoći i suradnje od organa škole.

Predsjednik Općinskog vijeća Stolac smatra kako postojeći Školski odbor nije legalan jer je jednonacionalan te se ne brine o interesima učenika i nastavnika bošnjačke nacionalnosti.

Još 2004. godine Općinsko vijeće Stoca trebalo je raspravljati o pravnom i administrativnom uređenju Srednje škole Stolac, no do rasprave nije došlo zbog, kako kaže Hobota, destruktivnih snaga u Općinskom vijeću.

Hobota je od županijskog ministra obrazovanja zatražio imenovanje komisije, koja bi odražavala nacionalnu strukturu učenika i zaposlenika Srednje škole, i koja bi preuzela ovlaštenja Školskog odbora.

Također, predsjednik Općinskog vijeća zahtjeva ravnopravnu uporabu jezika i pisma u Školi, zatim imenovanje direktora i zamjenika direktora koji nisu iz istog konstitutivnog naroda, imenovanje predsjednika Školskog odbora koji nije iste nacionalnosti kao i direktor Škole te jednaka prava za sve uposlenike Srednje škole Stolac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: