{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik Općinskog vijeća Stolac o radu Srednje škole Stolac

F
6.6.2007. u 10:47
0
0
Predsjednik Općinskog vijeća Stolac o radu Srednje škole Stolac
0
Predsjednik Općinskog vijeća Stolac o radu Srednje škole Stolac
Predsjednik Općinskog vijeća Stolac Ahmed Hobota uputio je ministru obrazovanja Hercegovačko-neretvanske županije zahtjev za "poduzimanjem zakonskih mjera radi nezakonitosti u radu Srednje škole Stolac".
Hobota u svom zahtjevu tvrdi kako niti jedna od 31 osobe, koje u spomenutoj školi nastavu izvode na bosanskom jeziku, nema zasnovan radno-pravni odnos te su diskriminirani do te mjere da im je onemogućen pristup u zbornicu.

Također, cjelokupni nastavni proces na bosanskom jeziku odvija se bez ikakve pomoći i suradnje od organa škole.

Predsjednik Općinskog vijeća Stolac smatra kako postojeći Školski odbor nije legalan jer je jednonacionalan te se ne brine o interesima učenika i nastavnika bošnjačke nacionalnosti.

Još 2004. godine Općinsko vijeće Stoca trebalo je raspravljati o pravnom i administrativnom uređenju Srednje škole Stolac, no do rasprave nije došlo zbog, kako kaže Hobota, destruktivnih snaga u Općinskom vijeću.

Hobota je od županijskog ministra obrazovanja zatražio imenovanje komisije, koja bi odražavala nacionalnu strukturu učenika i zaposlenika Srednje škole, i koja bi preuzela ovlaštenja Školskog odbora.

Također, predsjednik Općinskog vijeća zahtjeva ravnopravnu uporabu jezika i pisma u Školi, zatim imenovanje direktora i zamjenika direktora koji nisu iz istog konstitutivnog naroda, imenovanje predsjednika Školskog odbora koji nije iste nacionalnosti kao i direktor Škole te jednaka prava za sve uposlenike Srednje škole Stolac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: