{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik katoličkih liječnika o slučaju Eluana Englaro

F
4.8.2008. u 16:19
0
0
Predsjednik katoličkih liječnika o slučaju Eluana Englaro
0
Predsjednik katoličkih liječnika o slučaju Eluana Englaro
Eluana Englaro je poput djeteta koje treba hraniti – rekao je liječnik Josep Mara Simon Castellví, predsjednik Međunarodnoga saveza udruga katoličkih liječnika.
Slučaj talijanske djevojke koja već šesnaest godina živi u komi, a suci su je ovlaštenjem da se prekine hranjenje i napajanje osudili na sigurnu smrt, podsjetio je na slučaj 'Terry Schiavo', koja je na sličan način ubijena u Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsjednik katoličkih liječnika je u izjavi za agenciju Zenit 25. srpnja priznao kako je slučaj „bolan“ za obitelj, „lakši“ za djevojku, budući da ne trpi, „veoma podnošljiv za one koji ju liječe“, a „zaprepašćujući“ za javno mnijenje. Obitelji bih samo dao ruku, izrazio bih joj svoju ljubav i ne bih ništa rekao – dodao je liječnik, upozoravajući kako „ne možemo dopustiti da Eluana umre zbog gladi i žeđi“.

Onima koji ju njeguju rekli bismo hrabro, idite naprijed, brinite se za trpeće lice čovječanstva i Krista. Javnome mnijenju, obavijesnim sredstvima, sucima i političarima Federacija na čijem sam čelu može reći da se ne smije ubijati, a to se čini ako se nekomu uskrati hrana – ustvrdio je.

Međunarodni savez udruga katoličkih liječnika je 2004. godine održao svjetski kongres o vegetativnome stanju, tada su Ivan Pavao II. i brojni znanstvenici istaknuli kako „se mora hraniti bolesnike ako se oni sami ne mogu hraniti“.

Socijalistička vlada Španjolske je silom hranila teroristu ETA-e koji je štrajkao glađu – podsjetio je liječnik i dodao kako je to činila „iz humanitarnih razloga. Kvaliteta života, po kršćanskome shvaćanju, jest da jedni druge činimo sretnima i ljudskijima. Eluana je poput djeteta koje treba hraniti – zaključio je predsjednik katoličkih liječnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: