|

Predsjednik Bush zapanjen američkim prijetnjama Pakistanu

Predsjednik Bush zapanjen američkim prijetnjama Pakistanu
0
F
FENA
22.9.2006. u 19:49
0
komentara
0

dijeljenja
Predsjednik Bush zapanjen američkim prijetnjama Pakistanu
Američki predsjednik George W.Bush je izjavio je petak da je "zbunjen" informacijama koje je saopćio njegov pakistanski kolega Pervez Musharraf, a prema kojima su Sjedinjene Američke Države prijetile Pakistanu bombardiranjem nakon 11. septembra.
"Čuo sam po prvi put da se o tome govori čitajući jutrošnje novine. Ja sam zapanjen grubošću korištenih izraza", rekao je Bush na zajedničkoj konferenciji za štampu u Bijeloj kući održanoj nakon razgovora s Musharrafom.

Američki predsjednik, međutim, nije eksplicitno negirao da je moglo biti takvih prijetnji.

U intervjuu objavljenom u četvrtak a koji će u nedjelju emitirati američki kanal CBS, Musharraf je izjavio da je primao američke prijetnje nakon napada od 11. septembra, da će biti bombardiran ukoliko njegova zemlja ne bude surađivala u borbi protiv terorizma.

"Direktor obavještajne službe me izvijestio da je Richard Armitage, bivši zamjenik američkog državnog sekretara, rekao 'budite spremni na bombardiranje. Budite spremni na povratak u kameno doba ukoliko ne budete surađivali", rekao je pakistanski čelnik.

U petak je Musharraf isključio svako pitanje o tome objašnjavajući da bi trebao sljedećeg ponedjeljka objaviti priručnik koji će govoriti o tim informacijama te da ne želi da daje informacije prije objavljivanja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.