{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik Bush zapanjen američkim prijetnjama Pakistanu

F
22.9.2006. u 19:49
0
0
Predsjednik Bush zapanjen američkim prijetnjama Pakistanu
0
Predsjednik Bush zapanjen američkim prijetnjama Pakistanu
Američki predsjednik George W.Bush je izjavio je petak da je "zbunjen" informacijama koje je saopćio njegov pakistanski kolega Pervez Musharraf, a prema kojima su Sjedinjene Američke Države prijetile Pakistanu bombardiranjem nakon 11. septembra.
"Čuo sam po prvi put da se o tome govori čitajući jutrošnje novine. Ja sam zapanjen grubošću korištenih izraza", rekao je Bush na zajedničkoj konferenciji za štampu u Bijeloj kući održanoj nakon razgovora s Musharrafom.

Američki predsjednik, međutim, nije eksplicitno negirao da je moglo biti takvih prijetnji.

U intervjuu objavljenom u četvrtak a koji će u nedjelju emitirati američki kanal CBS, Musharraf je izjavio da je primao američke prijetnje nakon napada od 11. septembra, da će biti bombardiran ukoliko njegova zemlja ne bude surađivala u borbi protiv terorizma.

"Direktor obavještajne službe me izvijestio da je Richard Armitage, bivši zamjenik američkog državnog sekretara, rekao 'budite spremni na bombardiranje. Budite spremni na povratak u kameno doba ukoliko ne budete surađivali", rekao je pakistanski čelnik.

U petak je Musharraf isključio svako pitanje o tome objašnjavajući da bi trebao sljedećeg ponedjeljka objaviti priručnik koji će govoriti o tim informacijama te da ne želi da daje informacije prije objavljivanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: