Utvrđuju se okolnosti
167

Predsjednica sinagoge u Detroitu nasmrt izbodena nožem

N. V.
Samantha Woll (Foto: Facebook/Isaac Agree sinagoga)
Samantha Woll (Foto: Facebook/Isaac Agree sinagoga)
Predsjednica sinagoge u američkom gradu Detroitu Samantha Woll pronađena je izbodena na smrt u parku nedaleko od svoje kuće.

Policija je saopćila da je odgovorila na poziv u oblasti Lafayette Parka u subotu i utvrdila da žrtva ne reaguje, ali vjeruju da je ubijena kod kuće.

Ubica nije identifikovan stoga policijski službenici s psima pretražuju područje kako bi pronašli dokaze ili razloge za ubistvo. Također, još nema dokaza o tome da li je motiv bio antisemitizam.

U izjavi objavljenoj na X , ranije poznatom kao Twitter, u nedjelju, šef policije Detroita James White rekao je da je istraga o smrti gospođe Woll u toku.

"U ovom trenutku, međutim, nisu se pojavili nikakvi dokazi koji ukazuju na to da je ovaj zločin motivisan antisemitizmom", rekao je on.

Zvaničnici su odali počast gospođi Woll kao "jednoj od velikih mladih lidera Detroita".

Državni tužilac Michigana Dana Nessel napisala je na X da je bila "šokirana i užasnuta saznanjem za njeno brutalno ubistvo" .

Guvernerka države Gretchen Whitmer opisala je ubistvo kao "opaki zločin".

"Ona je bila izvor svjetlosti, svjetionik u svojoj zajednici koji je naporno radio da Mičigen postane bolje mjesto", rekla je ona u izjavi.