{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednica Argentine: Putin je svjetski lider u borbi protiv terorizma

22.10.2015. u 09:00
3
39
Predsjednica Argentine: Putin je svjetski lider u borbi protiv terorizma
3
Ruski predsjednik Vladimir Putin igra ključnu ulogu u borbi protiv globalnog terorizma, smatra predsjednica Argentine Cristina Fernandez de Kirchner.
Foto: EPA
Foto: EPA


Ona je u srijedu putem videolinka razgovarala s liderom Ruske Federacije kako bi obilježili 130. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa dviju država. Tema sastanka prvenstveno su bili diplomatski odnosi Argentine i Rusije.

Cristina Fernandez de Kirchner smatra da dvije zemlje dijele isti pogled na međunarodne odnose i na način kako bi se globalna demokratija trebala graditi.

"U diplomatiji nema mjesta za dvostruke standarde, gdje se jedna stvar govori, a druga čini. Ovo je razlog zašto je Putinov govor pred UN-om bio fantastičan", rekla je argentinska predsjednica, a prenosi Russia Today.

Foto: EPA
Foto: EPA


"Odluka da učestvuje u borbi protiv Islamske države učinila ga je svjetskim liderom u borbi protiv terorizma", zaključila je Kirchner.

Putin je prilikom razgovora rekao da Rusija i Argentina blisko sarađuju na svjetskom nivou, da obje države poštuju međunarodni zakon i suverenitet te unutrašnju politiku drugih zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: