{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedavajući UO Glasa Amerike zloupotrijebio vladine fondove

F
31.8.2006. u 11:48
0
0
Predsjedavajući UO Glasa Amerike zloupotrijebio vladine fondove
0
Predsjedavajući UO Glasa Amerike zloupotrijebio vladine fondove
Istražitelji State Departmenta su saopćili da je predsjedavajući Upravnog odbora koji nadgleda rad Glasa Amerike i nekoliko ostalih agencija za međunarodno izvještavanje, Kenneth Tomlinson, zloupotrijebio vladine fondove.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U izvještaju koji je objavljen u utorak istražitelji kažu da je Tomlison, kojeg je na ovo mjesto imenovala administracija predsjednika Georgea Busha, koristio svoj ured za obavljanje ličnog posla i na neprikladan način dodijelio ugovor od 250 hiljada dolara jednom svom prijatelju.

U sažetku nalaza istrage se kaže da nije potrebno kaznena istraga, ali da će građanski postupak biti pokrenut u vezi s dodjelom spomenutog ugovora.

U izvještaju također stoji da je Tomplinson koristio vladine resurse da bi na izvjestan način finansirao svoju ergelu rasnih konja.

Kenneth Tomlinson je u pismenom saopćenju rekao da vjeruje kako je cijela istraga inspirirana "stranačkim podjelama unutar Brodcasting Board of Governors" i da je ponosan na svoja postignuća na polju američkog međunarodnog emitiranja radijskih i televizijskih programa.

Predsjednik Bush je ponovnu nominaciju Tomlisona poslao na razmatranje u Senat.

Međutim, trojica demokratskih članova Zastupničkog doma, koji su prošle godine pozvali na istragu, poslali su pismo predsjedniku Bushu zahtijevajući da se Tomlinson ukloni s te pozicije.

Glasnogovornica Bijele kuće je izjavila da predsejdnik i dalje podržava ponovnu nominaciju Kennetha Tomlinsona.

Inače Tomlinson je podnio prošle godine ostavku kao član odbora Korporacije za javnu televiziju, organizacije koja financira javnu televiziju u Sjedinjenim Državama, usred vrlo sličnih optužbi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: