|

Pred policijskom stanicom ostavili šest obezglavljenih tijela

Pred policijskom stanicom ostavili šest obezglavljenih tijela
0
F
FENA
18.2.2011. u 12:07
2
komentara
0

dijeljenja
Pred policijskom stanicom ostavili šest obezglavljenih tijela Foto: AP
Šest obezglavljenih tijela pronađeno je ispred policijske stanice u saveznoj državi Veracruz na istoku Meksika, dok su u sjevernom pograničnom gradu Ciudad Juarez pronađena tijela 11-godišnjeg dječaka i njegovog oca.
Tijela obezglavljenih osoba još nisu identifikovana, saopćio je jedan zvaničnik, javio je AFP.

Država Veracruz graniči se sa saveznom državom Tamaulipas, jednom od meksičkih država u kojoj se događaju najkrvaviji okršaji narkokartela.

Pored toga, meksičke vlasti uhapsile su tri osobe zbog sumnje da su prošlog i ovog mjeseca učestvovale u tri pucnjave u predgrađu Mexico Cityja u kojima je ubijeno 20 osoba, a smatra se da jedna od njih pripada kartelu La Familia, javio je AP.

Ovaj kartel pokušava da se iz uporišta u zapadnoj državi Michoakan proširi na Mexico City, koji je do sada u velikoj meri bio pošteđen nasiljem koje izazivaju narkobande.

Više od 34.600 osoba ubijeno je u nasilju u vezi s krijumčarenjem narkotika u Meksiku od 2006. godine, kada je vlada predsjednika Felipea Calderona pokrenula borbu protiv narkobandi u kojoj je angažovala nekoliko hiljada pripadnike vojske i policije.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...