{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pravo lice PETA-e: Vreće pune mrtvih mačaka

8.4.2013. u 12:09
21
5
Pravo lice PETA-e: Vreće pune mrtvih mačaka
21
Šokantna fotografija vreća punih mrtvih mačaka stavila je stigmu okrutnosti nad životinjama na organizaciju posvećenu njihovoj zaštiti.

Fotografija prikazuje unutrašnjost kontejnera pored supermarketa u Sjevernoj Karolini (SAD), u kojem se nalaze vreće pune mrtvih mačaka. Radi se o samo jednoj u nizu fotografija za koje Nathan Winograd tvrdi da prikazuju učestalo zlostavljanje životinja u organizaciji koja je mačke prihvatila uz obećanje da će im pronaći domove.

Fotografija je snimljena 2007. godine, kada su dva PETA-ina uposlenika optužena za okrutnost nad životinjama, piše Roanoke-Chowan News-Herald.

Veterinari su potvrdili da su mačke pronađene u vrećama bile potpuno zdrave. Naredna Winogradova fotografija prikazala je "set za ubijanje životinja“, pronađen u PETA-inom kombiju.


Winograd, direktor No Kill Advocacy centra, tvrdi da fotografije prikazuju surovu realnost životinja koje se nađu iza PETA-inih vrata, i nikada ne izađu. On tvrdi i da je PETA ubila više od 29.426 životinja u posljednjih 11 godina, a samu organizaciju je nazvao "nečim malo boljim od klaonice".

PETA je, za MailOnline, saopćila kako su životinje koje su prihvatili bile "neudomive".

Sudeći prema podacima iz Odjela za agrikulturu i potrošačke usluge iz Virginije, PETA je prošle godine ubila gotovo 90 posto pasa i mačaka smještenih u njihovo sklonište.

Organizacija, poznata po kampanjama kojima se otima za pažnju javnosti, u prošloj godini je eutanazirala 1.647 pasa i mačaka, a samo 19 ih je pronašlo novi dom.

"PETA priča sa obje strane usta – jedna strana zagovara prava životinja, dok druga izdaje smrtne presude za 90 posto životinja o kojima se brinu. Izgleda da ih više zanima pažnja javnosti nego održavanje životinja o kojim bi trebali brinuti. Težina PETA-ine dvoličnosti očituje se u tome da na jednoj strani traži prava za pacove i svinje, a s druge ubija desetke hiljada ljubimaca. Vrijeme je da se PETA-ino sklonište nazove pravim imenom, a to je 'klaonica'", izjavio je Justin Wilson, viši analitičar Centra za slobodu potrošača.


"Nismo imali drugog izbora nego da eutanaziramo životinje. Imamo mali odred koji radi direktno sa životinjama, a većina tih životinja su odbačene, jer su agresivne, na samrti ili neudomive iz nekog drugog razloga. Mi udomive životinje šaljemo u visokofrekventna skloništa u kojima imaju najveće šanse da pronađu novi dom", izjavila je PETA-ina glasnogovornica.

Veliki broj ljudi složio se u vezi sa činjenicom da jedna organizacija koja se, navodno, bori protiv medicinskog testiranja na životinjama i nošenja krzna te zagovara veganstvo, nikada ne bi smjela dozvoliti ubijanje zdravih životinja u nedostatku doma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: