Novi detalji tragedije
0

Prag: Policija potvrdila da je napadač pucao u sebe kada ga su ga okružili

I. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tokom press konferencije nakon pucnjave koja se dogodila u četvrtak policijski zvaničnik je rekao da je nakon prijave pucnjave dobio vijest da se napadač nalazi na krovu univerziteta.

On je poručio da je napadač kasnije pucao i ubio se nakon što je vidio da ga policija okružuje "sa svih strana". U izvještaju se navodi da se to dogodilo oko 15:19 sati po lokalnom vremenu (14:19 GMT).

Češko ministarstvo unutrašnjih poslova danas je također saopćilo da je jedna od ubijenih u napadu u četvrtak na Karlovom univerzitetu u Pragu bila Lenka Hlavkova, šefica Muzikološkog instituta Fakulteta umjetnosti tog univerziteta. Vlada je također saopćila da su troje povrijeđenih strani državljani - jedan iz Nizozemske i dvoje iz UAE.

Direktor praške službe za spašavanje hitne pomoći rekao je tokom press konferencije da njihovi dokazi sugeriraju da je univerzitetski strijelac isti počinilac i u pucnjavom u šumi Klanovicky u kojoj su ubijene dvije osobe - jedan muškarac i njegova kći.

"Ali čekamo balističke dokaze koji će to potvrditi. Do tada ćemo nastaviti da istražujemo šumski zločin. Za sada ne možemo 100 posto potvrditi", rekao je on.