{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena jordansko-palestinsko-izraelska naučna saradnja

F
19.6.2008. u 12:32
0
0
Potvrđena jordansko-palestinsko-izraelska naučna saradnja
0
Potvrđena jordansko-palestinsko-izraelska naučna saradnja
Dobitnici Nobelove nagrade koji su se okupili u jordanskom gradu Petri odlučili su da financiraju naučna ispitivanja Jordanaca, Palestinaca i Izrealaca od naredne školske 2008/2009. godine.
Inicijativa, koja je objavljena prilikom zatvaranja konferencije u četvrtak, realizirat će se u okviru Naučnog fonda za Bliski istok koji raspolaže s 10 miliona dolara, a cilj mu je da razvija naučno istraživanje i unaprijedi razmjenu između jordanskih, izrealskih i palestinskih univerziteta, naglasili su organizatori.

"Cilj fonda je da olakša saradnju između naučnih univerziteta u regiji i da se istraživanja usmjere na nahitnije probleme na Bliskom istoku: energiju, vodu, okoliš, zdravlje i tehnologiju", navodi se u saopćenju.

Fondom zajednički upravljaju Fondacija za razvoj jordanskog kralja Abdulaha II, koja je i suorganizator konferencije u Petri, i Fondacija za humanost Elie Wiesel.

Dvadeset i devet dobitnika Nobelove nagrade okupilo se već četvrtu godinu zaredom u gradu Petri da na dvodnevnoj konferenciji raspravlja o svjetskoj ekonomiji pogođenoj krizom hrane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: