Svijet
0

Potres jačine 4,8 stepeni Rihterove skale pogodio Grčku i Italiju

SRNA
U Grčkoj i Italiji registrovan je zemljotres jačine 4,8 stepeni Rihterove skale, ali za sada nema podataka o materijalnoj šteti i povrijeđenima.

Potres jačine 4,8 stepeni Rihterove skale registrovan je jutros u 7:42 sati po lokalnom vremenu jugoistočno od Kalamete, u južnom dijelu Grčke, saopštio je Evropski seizmološki centar.

Epicentar ovog zemljotresa registrovan je na dubini od 20 kilometara, a 24 kilometra jugozapadno od Metonije i 67 kilometara jugozapadno od Kalamate, odnosno 244 kilometara jugozapadno od Atine.

Prema podacima američke Geološke službe, zemljotres je bio jačine pet stepeni Rihterove skale, na 15 kilometara od Metonija i 55 kilometara sjeverozapadno od Kalamete, na dubini od 37,3 kilometara.

Kasno sinoć, zemljotres jačine 4,8 stepeni Rihterove skale registrovan je na 90 kilometara jugoistočno od Rima, saopštio je Italijanski institut za geofiziku.

Epicentar potresa bio je na dubini od 10,7 kilometara u Frozinoneu, mjestu koje se nalazi između Rima i Napulja, saopštio je Italijanski institut za geofiziku.

Za sada nema izvještaja o eventualnoj materijalnoj šteti ili o povrijeđenima.

Potres je izazvao posebnu paniku u oblasti Abruko, gdje je 2009. godine u katastrofalnom zemljotres jačine 6,3 stepena poginulo 309 ljudi.