Indija
0

Potraga za "crnom kutijom" se nastavlja

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Istražitelji su danas intenzivno tragali za "crnom kutijom" iz aviona "boing 737-800" koji se srušio prilikom slijetanja na aerodrom u Mangaloru, na jugu Indije, za koju se nadaju da će baciti svjetlo na uzrok nesreće u kojoj je poginulo 158 ljudi. "Nije moguće dati bilo kakav razlog za nesreću dok ne pronađemo 'crnu kutiju'", izjavio je direktor aerodroma u Magaloru Piter Abraham agenciji Reuters.

Američki tim forenzičara doputovao je u Indiju da bi pomogao u istrazi, saopćili su indijski zvaničnici.

"Bolje je imati nezavisno gledište i shvatiti šta se dogodilo", izjavio je direktor državne kompanije "Air India" Arvind Džadhav.

Državna agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM izvijestila je jučer da je "crna kutija" pronađena, ali je iz kompanije "Air India" rečeno da je potraga za snimkom s leta i dalje u toku.

Avion kompanije "Air India express" zapalio se jučer ujutro prilikom slijetanja na aerodrom u Mangaloru, gradu na jugu Indije, a nesreću je preživjelo samo osam osoba. U avionu je bilo ukupno 160 putnika, svi državljani Indije, i šest članova posade. U nesreći su poginuli pilot i kopilot. Avionom je upravljao Zlatko Glušica, britanski državljanin srpskog porijekla.