{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potraga nakon najveće pljačke u britanskoj historiji

F
23.2.2006. u 14:32
0
0
Potraga nakon najveće pljačke u britanskoj historiji
0
Potraga nakon najveće pljačke u britanskoj historiji
Masovna policijska potraga nastavljena je u četvtak za naoružanom bandom u bijgu koja je opljačkala i do 40 miliona funti gotovog novca u najvećoj pljački u britanskoj historiji.
Engleska banka saopćila je da je u srijedu opljačkano najmanje 25 miliona funti iz sefa, ali izvori tvrde kako bi preciznija cifra mogla iznositi čak i do 40 miliona funti, čineći je najvećom pljačkom u britanskoj historiji, javila je britanska novinska agencija Press Assocation.

Guverner Engleske banke pozvao je na razmatranje sigurnosnih aranžmana za čuvanje banknota nakon napada na skladište gotovog novca u Tonbridgeu u oblasti Kent.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Policija Kenta saopćila je da je pljačka počela kada je upravnika glavnog depoa novca zaustavilo južno od Temze, dok se vozio u blizini Stockburyja, neoznačeno policijsko vozilo.

Čovjek koji je nosio upadljivu policijsku jaknu i ponašao se u "policijskom stilu" izašao je iz vozila, koje je imalo plavo rotirajuće svijetlo, i razgovarao je s njim. Vjerujući da je riječ o stvarnom policajcu, menadžer je ušao u vozilo u kojem su mu na ruke stavljene lisice.

U međuvremenu su dvojica lažnih policajaca posjetila menadžerovu suprugu i mladog sina, poručivši im da je menadžer učestvovao u saobraćajnoj nesreći i odveli su ih iz njihove kuće u Herne Bayu, saopćila je policija.

Menadžer je odvezen a automobil je kasnije zastao pred bijelim kombijem. On je zavezan, ubačen je u kombi i odveden na nepoznatu lokaciju gdje mu je zaprijećeno s bliske distance i poručeno da "sarađuje ili će mu porodica biti u opasnosti", saopćio je portparol policije Kenta.

On je kasnije prebačen do sigurnosnog depoa Vale Road gdje su najmanje šestorica ljudi, od kojih su neki bili maskirani i naoružani, prijetili i vezali osoblje.

Banda je ubacila novac u bijeli kamion prije nego što se odvezla. Policija je alarmirana sat vremena kasnije kada je šokirano ali neozlijeđeno osoblje aktiviralo alarm.

Menadžer, njegova supruga i sin - koji su odvedeni na neotkrivenu lokaciju - također su nepovrijeđeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: