Žustra replika
123

Potpredsjednica NSRS-a: Jesam Hrvatica, ali moj predsjednik je Milorad Dodik i RS je moja država

B. H.
Screenshot: BNTV
Screenshot: BNTV
Na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a potpredsjednica Skupštine iz reda hrvatskog naroda Anja Ljubojević (SNSD) je u replici poslaniku Đorđu Vučiniću spočitala da joj "ne prebrojava krvna zrnca"
"Nemojte da vi brinete o mojim osjećanjima i da pokušavate da meni insinuirate da je meni žao što je nešto gospodin Stevandić rekao protiv Milanovića koji je predsjednik Hrvatske. Nemojte da brojite moja krvna zrnca ovdje u Narodnoj skupštini", istakla je Ljubojević.

Dodala je da bi se Vučinič trebao baviti drugim stvarima, a ne njenim osjećanjima.

"Da, jesam Hrvatica iz Republike Srpske, volim svoju Republiku Srpsku. Jeste, moj predsjednik nije Zoran Milanović niti me zanima. Moj predsjednik je Milorad Dodik i moja država je Republika Srpska i tako se ponašam", kazala je Ljubojević.

Dodala je kako su njeni preci bili u ustaškim logorima i da neće dopustiti Vučiniću da joj spočitava ideologije HDZ-a ili SDP-a.

Povod za samu raspravu je bila posjeta Zorana Milanovića Derventi gdje je odlikovao 103. brigadu HVO, koju su predstavnici opozicije spočitali predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.