Svijet
0

Potomak Hitlera živi u Velikoj Britaniji?

Sarajevo-x.com
Foto: Daily Mail; Hitler i Mitford
Foto: Daily Mail; Hitler i Mitford
Magazin New Statesman izazvao je nevjericu, ali i fantazije javnosti s navodima da je moguće da Hitlerov potomak postoji i da je zapravo u Velikoj Britaniji. Unity Mitford, kćerka engleskog aristokrate koja je dugo bila u vezi s Hitlerom navodno je rodila dijete nakon početka Drugog svjetskog rata.

Unity Mitford koja je prema riječima mnogih bila opsjednuta nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, navodno je rodila dijete čiji je otac bio upravo Fuerer, izvještava Daily Mail.

Uglednog urednika magazina New Satesman, Martina Brighta, kontaktirala je izvjesna žena koja tvrdi da je njena tetka skrbila o djetetu Unity Mitford nakon poroda.

Kada je počeo Drugi svjetski rat, Mitford je smatrala da će izdati svoju zemlju ukoliko ostane s Hitlerom. Našavši se između dvije vatre, Mitford je odlučila izvršiti samoubistvo pucavši sebi u glavu. No to je nije ubilo.

Tako glasi zvanična priča o tome zašto je Mitford nakon toga vraćena na liječenje u svoju rodnu zemlju. Ipak, iako nije dokazano, mnogi smatraju da je ona zapravo odvezena u Oxfordshire centar za majčinstvo gdje navodno rodila Hitlerovo dijete.

Vojvotkinja od Devonshire, jedina preživjela koja je u srodstvu s Mitford, opovrgla je ove navode.