{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posvađali se poslanici i rukovodstvo stranke

F
5.8.2009. u 16:27
0
1
Posvađali se poslanici i rukovodstvo stranke
0
Posvađali se poslanici i rukovodstvo stranke
Foto: AP
Drugog dana kongresa palestinske stranke Fatah predsjednika Mahmuda Abbasa u srijedu došlo je do svađe između rukovodstva i poslanika koji su tražili izvještaje o rukovođenju strankom, izjavili su učesnici.
Stotine poslanika su protestirale što nema administrativnih i financijskih izvještaja o upravljanju Fatahom još od posljednjeg kongresa iz 1989., javio je AFP.

Oni su odbacili objašnjenja rukovodećih instanci stranke, Centralnog odbora i Revolucionarnog vijeća, prema kojim je u govoru što ga je u utorak održao Abbas na otvaranju kongresa u Betlehemu, na Zapadnoj obali, bio spomenut izvještaj o upravljanju Fatahom tokom posljednjih 20 godina.

Nezadovoljni poslanici su prekinuli govor drugog čovjeka Centralnog odbora Ahmada Ghneima koji je ljutito napustio govornicu.

Zbog ovog incidenta u dvoranu je došao Abbas, koji nije prisustvovao raspravama, kako bi ih smirio.

Poslanici su i Abbasa prekinuli, a intervenirali su i čuvari kada je jedan poslanik kojeg je Abbas istjerao odbio da napusti dvoranu.

Fatah, koji je kontrilirao Palestinsku vlast, potučen je na izborima 2006. godine od islamističkog pokreta Hamas, koji ga je 18 mjeseci kasnije silom otjerao iz pojasa Gaze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: