|

Posmrtni ostaci Benazir Bhutto stigli na jug Pakistana

Posmrtni ostaci Benazir Bhutto stigli na jug Pakistana
0
F
FENA
28.12.2007. u 10:02
0
komentara
0

dijeljenja
Posmrtni ostaci Benazir Bhutto stigli na jug Pakistana Foto: AFP
Posmrtni ostaci bivše premijerke i opozicionarke Benazir Bhutto, ubijene u četvrtak u samoubilačkom napadu blizu Islamabada, stigli su u petak u zoru na jug Pakistana, gdje će biti obavljena dženaza, saopćio je glasnogovornik Benazir Bhutto.
Vojni avion s tijelom bivše opozicione čelnice, koji je krenuo iz Islamabada, sletio je u Sukkur a potom je helikopterom prebačeno u Naudero, gdje će se sredinom dana obaviti dženaza, izjavio je Farhatullah Babar.

Suprug Benazir Bhutto, njihovo troje djece i nekoliko zvaničnika Stranke pakistanskog naroda (PPP) bili su u avionu.

Bivša ubijena premijerka bit će pokopana u porodičnom mauzoleju Garhi Khuda Bakhsh, blizu grada Larkana, saopćili su zvaničnici stranke.

Sigurnost oko Garhi Khuda Bakhsha je pojačana jer je na hiljade njenih pristalica došlo radi dženaze.

Bhutto je ubijena u četvrtak u samoubilačkom napadu u kojemu je ubijeno 20 osoba, blizu Islamabada, dvije sedmice prije parlamentarnih izbora.

Napad se desio u Rawalpindiju, blizu Islamabada nakon izbornog mitinga Benazir Bhutto, liderke Stranke pakistanskog naroda(PPP) .

Na objavu o njenom ubistvu, cijeli svijet je odmah osudio ovaj napad, a nemiri su izbili u nekoliko gradova Pakistana, među kojima u Karačiju, Lahoreu i Peshawaru.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.