Svijet
0

Posljednje fotografije princeze Diane pogledalo 3,8 miliona TV gledalaca

Sarajevo-x.com
Broj gledalaca dokumentarnog filma o zadnjim trenucima života princeze Diane, koji je u srijedu navečer emitirala televizijska stanica Channel 4, dosegao je brojku od nevjerovatnih 3,8 miliona. Ova televizijska stanica objavila je fotografije udesa u kojem je stradala princeza Diana u augustu 1997. godine.

"Diana: The Witnesses In The Tunnel" naziv je dokumentarnog filma koji je izazvao mnoštvo primjedbi brojnog gledateljstva. Javnost je u pismenoj formi i telefonskim putem izražavala svoje mišljenje o emitovanom dokumentarcu. Bilo kako bilo, 3,8 gledalaca pogledalo je posljednje fotografije princeze Diane, bez obzira na to da li se slažu ili protive uređivačkoj politici Channela 4.

Na adresu uredništva pristiglo je ukupno 2.000 komentara u vezi sa dokumentarcem. Dianini sinovi, prinčevi William i Harrry su već prije emitiranja programa izrazili svoje nezadovoljstvo u vezi sa namjerama televizijske stanice.

U saobraćajnoj nesreći u kojoj je život izgubila princeza Diana smrtno je stradao i njen momak Dodi Al Fayed i njihov vozač Henri Paul.