Svijet
0

Poslanik predložio Putinovu suprugu za predsjednicu države

FENA
Vladimir i Ljudmila Putin, Foto: Reuters
Vladimir i Ljudmila Putin, Foto: Reuters
Ruski poslanik u regionalnoj skupštini u Volgogradu predložio je, uz podršku sugrađana, da supruga predsjednika Vladimira Putina Ljudmila bude kandidatkinja za rusku predsjednicu na izborima 2008. godine, objavio je ruski dnevni list Nezavisimaja Gazeta.

"Putinova nasljednica je pored njega", naslov je u dnevnom listu, a u članku se navodi da ideju poslanika Anatolija Bejeva podržavaju drugi stanovnici regije koji su najavili osnivanje nevladine organizacije "Za gospođu Putin! Za ženu - predsjednicu".

"Ruski narod osjeća veliko poštovanje i beskrajnu ljubav prema sadašnjem predsjedniku. Ne možemo ni da zamislimo kako ćemo živjeti bez Putina. Jedino rješenje je da vi nastavite politiku ruske renesanse Rusije u cjelini, s Vladimirom Vladimirovičem", napisali su aktivisti u poruci Ljudmili Putin, prenijela je Gazeta.

Predsjednik Putin, koji prema ruskom ustavu nema pravo na treći mandat, obećao je krajem januara da neće imati nasljednika, nego "kandidate za mjesto predsjednika", od kojih će narod izabrati jednog u okviru "demokratske" kampanje.