{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Portugal potpisao sporazum o izvršenju kazni

F
19.12.2007. u 19:14
0
0
Portugal potpisao sporazum o izvršenju kazni
0
Portugal potpisao sporazum o izvršenju kazni
Portugal je danas s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) potpisao sporazum o izvršenju kazni koji omogućava da osobe osuđene pred Međunarodnim sudom izdržavaju kazne u zatvorima Portugala.
Sporazum su potpisali ambasador Portugala u Holandiji Julio Francisco de Sales Mascarenhas i sekretar ICTY-a Hans Holthuis.

Ovo je treći takav sporazum koji je Međunarodni sud potpisao u 2007. godini. Portugal je time postao trinaesta država koja je s Međunarodnim sudom potpisala sporazum o izvršenju kazni.

Sporazume su prethodno potpisale sljedeće države članice Ujedinjenih nacija: Italija, Finska, Norveška, Švedska, Austrija, Francuska, Španija, Njemačka, Danska, Velika Britanija, Belgija, Ukrajina.

Sporazumom s Portugalom se predviđa da "će Portugal izvršavati samo one kazne koje je izrekao Međunarodni sud čije trajanje ne prelazi najdužu moguću kaznu koju u tom trenutku predviđa zakon Portugala za bilo koje krivično djelo".

Kako je iz ICTY-a saopćeno, sporazum će stupiti na snagu nakon što Portugal obavijesti Međunarodni sud da su u tu svrhu ispunjeni neophodni unutrašnji uslovi. Sporazum podliježe ratifikaciji Skupštine Portugala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: