{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Portugal potpisao sporazum o izvršenju kazni

F
19.12.2007. u 19:14
0
0
Portugal potpisao sporazum o izvršenju kazni
0
Portugal potpisao sporazum o izvršenju kazni
Portugal je danas s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) potpisao sporazum o izvršenju kazni koji omogućava da osobe osuđene pred Međunarodnim sudom izdržavaju kazne u zatvorima Portugala.
Sporazum su potpisali ambasador Portugala u Holandiji Julio Francisco de Sales Mascarenhas i sekretar ICTY-a Hans Holthuis.

Ovo je treći takav sporazum koji je Međunarodni sud potpisao u 2007. godini. Portugal je time postao trinaesta država koja je s Međunarodnim sudom potpisala sporazum o izvršenju kazni.

Sporazume su prethodno potpisale sljedeće države članice Ujedinjenih nacija: Italija, Finska, Norveška, Švedska, Austrija, Francuska, Španija, Njemačka, Danska, Velika Britanija, Belgija, Ukrajina.

Sporazumom s Portugalom se predviđa da "će Portugal izvršavati samo one kazne koje je izrekao Međunarodni sud čije trajanje ne prelazi najdužu moguću kaznu koju u tom trenutku predviđa zakon Portugala za bilo koje krivično djelo".

Kako je iz ICTY-a saopćeno, sporazum će stupiti na snagu nakon što Portugal obavijesti Međunarodni sud da su u tu svrhu ispunjeni neophodni unutrašnji uslovi. Sporazum podliježe ratifikaciji Skupštine Portugala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: