Samo u Rusiji
49

Porodici poginulih ruskih vojnika u znak zahvalnosti darovali pjenu za brijanje i šampon

B. H.
Foto: VKontakte
Foto: VKontakte
Prema VKontakte grupnoj objavi uprave okruga Tikhvin u Lenjingradskoj oblasti, porodicama boraca poginulih u Ukrajini u znak zahvalnosti darovane su pjene za brijanje i setovi šampona.

"Na dan branioca domovine dolikuje se odati počast ne samo našim vojnicima i oficirima, već i njihovim porodicama koje s nepokolebljivom vjerom i molitvom čekaju povratak i hrabro nose teret tragične vijesti. Lokalni dužnosnici danas su uputili svoje zahvalnice porodicama vojnika koji su izgubili živote na aerodromu", stoji u poruci objavljenoj 23. februara.

Objava je popraćena fotografijama na kojima predstavnica uprave, obučena u bundu od nerca i narančasti prsluk s natpisom "Mi smo zajedno", predaje poklon pakete ožalošćenoj rodbini.

Početkom mjeseca je na društvenim mrežama i novinskim kućama postao viralan video koji prikazuje kako udovice stanovnika Donbasa koji su izgubili živote u ratu primaju bunde na poklon. No, kasnije se pokazalo da nisu sve žene u videu zapravo udovice pokojnika, a svima su bunde nakon snimanja oduzete.