Svijet
0

Porodica Bush: U frižideru purica za Georgea, salata za Lauru

FENA
Frižider Bushovih u Bijeloj kući podijeljen je kao i kupaonice, na "njegovu" i "njenu" zonu, pokazuje fotografija sadržaja hladnjaka prve porodice Amerike koju je u ponedjeljak objavio Washington Post.

Sadržaj frižidera, strogo podijeljen na dva područja, jasno pokazuje posve različite prehrambene navike Georgea i Laure Bush.

U predsjednikovom području ističu se jedna cijela purica, pile, slanina i oveći komad sira. Tu je također i tava s ostacima nekog prethodnog obroka no s fotografije se ne može utvrditi o kojoj je hrani riječ. Laurina je strana, međutim, posveta zdravoj prehrani; salata s avokadom, komad lubenice i nešto pite od jabuke.

Sliku je snimio Barry Landau, kolekcionar predsjedničkih memorabilija kojih je prikupio više od 26.000. Landau piše i čak tri knjige u kojima namjerava ispričati tajne osobnog života stanovnika Bijele kuće.

"Laura Bush jako drži do svoje još uvijek vitke figure, gotovo kao i tinejdžerke. Nastoji jesti zdravu hranu ali se vidi da je slaba na slatko", primjećuje Landau.

George Bush, međutim, ima jači apetit pa to nastoji poravnati svakodnevnom tjelovježbom i vožnjom mountain-bikea kad god je moguće.

U prvoj Landauovoj knjizi, posvećenoj prehrambenim navikama predsjednika SAD-a, George Bush proglašen je "najtradicionalnijim" predsjednikom u pogledu gastronomskih sklonosti.