Svijet
0

Popović najavio krivičnu prijavu protiv Mihajlovića

FENA
Nekadašnji šef vladinog Biroa za informiranje Vladimir Beba Popović najavio je sinoć da će podnijeti krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića zbog klevete, izjavila je direktorica Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) Biljana Kovačević-Vučo.

Advokat Kovačević-Vučo je rekla Tanjugu da će se krivične prijave odnositi i na nedavne tekstove o Popoviću, kao i "njegove intervjue u drugim medijima", gdje je, kako je navela, iznijeta gomila laži i neutemeljenih optužbi protiv njenog klijenta i da će se time pozabaviti tužilac.

"Sve ovo nije bezazleno, već je povezano s ubistvom (premijera) Zorana Đinđića, a napisi u medijima imaju za cilj da sakriju prave razloge ubistva premijera", ocijenila je Kovačević-Vučo, dodavši da će ona i advokat Rajko Danilović zastupati Popovića pred sudom.

Povodom tvrdnji Mihajlovića u sinoćnjoj emisiji "Poligraf", Popović je TV B92 rekao da njegovi advokati spremaju krivičnu prijavu i da će cio transkript emisije biti sastavni dio prijave, "pa će na sudu dokazivati istinitost onoga što je izjavio".

Mihajlović je optužio Popovića rekavši da je ubistvo premijera Srbije kolateralna šteta ambicije bivšeg šefa vladinog Biroa za komunikacije da "vlada Srbijom i podzemljem van institucija".