Svijet
0

Poplave u Indiji i Pakistanu odnijele 60 života

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Poplave koje su kasno sinoć zahvatile Indiju i sjever Pakistana uzrokovale su smrt blizu 60 ljudi.

Velike monsunske oluje haraju ovim krajem, a vodena bujica odnijela je i jednu džamiju u gradu Ursoo tokom večernje molitve, prilikom čega je poginulo 16 osoba.

Na sjeveru Pakistana je ukupan broj žrtava 41, dok se 23 osobe smatraju nestalim. U Indiji se traga za 18 osoba, a smrtno je stradalo 28 osoba, prenosi CNN.

Udaljenost poplavljenih područja i obilne kiše koje i dalje padaju usporavaju napore spasilaca.

Poplave koje su kasno sinoć zahvatile Indiju i sjever Pakistana uzrokovale su smrt blizu 60 ljudi. Velike monsunske oluje haraju ovim krajem, a vodena bujica odnijela je i jednu džamiju u gradu Ursoo u Pakistanu tokom večernje molitve, prilikom čega je poginulo 16 osoba.

Na sjeveru Pakistana je ukupan broj žrtava 41, dok se 23 osobe smatraju nestalim. Zvaničnici strahuju da bi tokom sedmice moglo doći do veće katastrofe, s obzirom na obilnu kišu koja neprestano pada.

Pakistanska vojska objavila je da su trupe uključene u akcije pomoći i spašavanja, kao i da su osigurali pitku vodu, hranu i lijekove za ugroženo stanovništvo, a najmanje 70 kuća je uništeno.U Indiji se traga za 18 osoba, a smrtno ih je stradalo 28, prenosi CNN.

Glasnogovornik Indo-Tibetanske granične policije Vivek Pandy izjavio je da udaljenost poplavljenih područja i obilne kiše koje i dalje padaju usporavaju napore spasilaca. Veliki problem predstavljaju i klizišta i odroni koji su zatrpali pojedine puteve te tako još više onemogućili prilaz spasilačkih služi pogođenim područjima